Nieuws

Nieuws

Terug naar overzicht
10/12/2014

Brons voor Tessa van Gelderen en een goede start Pre-instap in Almere


Tessa heeft een medaille gehaald. Met het laatste toestel te gaan stond ze op een 2e plaats, maar ze draaide haar hand open bij het inturnen op brug. Toch heeft zij op haar kiezen gebeten en laten zien dat ze door kan zetten.
Ipv af te haken heeft zij een keurige oefening geturnd en werd zij beloond met een 5e plek.


Fee en Fay voor de allereerste keer op Nationaal niveau. Beide dames turnden vorig seizoen 1 en 2 niveaus lager!!
Zij wisten zich goed staande te houden in dit sterke veld.
Fee Smit werd zelfs 2e op sprong!!!

Kato mocht het spits afbijten op vloer en zette prompt haar wisselspagaatsprong in met haar verkeerde been; hierdoor maakte ze een heel raar huppeltje. Ze liet zich niet van de wijs brengen en turnde daarna briljant verder op vloer.
Ook heeft zij voor de allereerste keer reuzen gemaakt op een wedstrijd en dus helemaal alleen.
DANK JE WEL SEBASTIEN!!!!!

Noor heeft gestreden voor wat zij waard was, maar had duidelijk wat minder trainingsuren in het lijf dan de rest. Maar Noor is een doorzetter en kreeg vooral op sprong hoge cijfers. Ze was wat zenuwachtig voor de radslag op de balk, maar ze heeft 'm toch gedaan. Daarna was ze zo blij dat ze iets te vroeg haar afsprong maakte en zo een stuk oefening vergat.

Sanne en Serena draaiden een goede wedstrijd tussen alle 2e jaars Jeugdmeiden in de 3e divisie. Dit jaar voor het eerst met zelfgemaakte oefeningen. Serena was stabiel op alle toestellen en werd netjes 9e. Sanne had een mindere 'balkdag' en duikelde daardoor wat in het klassement.

Komend weekend (13 en 14 december) mogen de meiden alweer een wedstrijd turnen, deze keer is het de 1e voorwedstrijd om de landelijke wedstrijden te halen.

** ** ** ** **

Almere:

De pre-instappers hadden dit weekend hun aller eerste wedstrijd. Een beetje zenuwachtig kwamen ze de zaal binnen, maar gelukkig hadden ze er ook heel veel zin in. Na de warming-up zijn ze begonnen op balk. Het was even wennen wanneer je nou uit mag strekken, wanneer de jury klaar is en dat er heel veel mensen naar je kijken. Ondanks alle nieuwe dingen zijn alle vier de meiden op de balk blijven staan en Annabel haalde zelfs de eerste plek op dit toestel.

Daarna voor het eerst op een vierkante vloer turnen. Het was even wennen, maar alle oefeningen zagen er heel netjes uit. Sprong was toch wat lastiger, maar ook hier hebben de meiden heel erg hun best gedaan. Jara werd beloont met een eerste plek op dit toestel.

Het laatste toestel was brug. Dit vonden de meeste meiden het lastigste onderdeel. Hier gaan we nog hard op oefenen in de trainingen.

De turnsters waren zelf heel tevreden en hebben er heel veel plezier in gehad. Van de 19 turnsters hebben 3 van de 4 meiden een plek in de top 10 behaald!

Terug naar overzicht